понеділок, 14 вересня 2015 р.

10 книг про кращих рок-музикантів!

1. Світлана Сурганова - "Зошит слів"

Історія «Сурганової і Оркестру» почалася 9 років тому, коли Світлана Сурганова покинула групу «Нічні Снайпери». Історія цієї книги почалася набагато раніше - майже одночасно з тим, як почалася сама Сурганова і її любов до твору і записуванню. Пісенні тексти, стихійні вірші і улюблені цитати Світлани Сурганової в оправі з відвертих «нотаток на полях» та авторської графіки - в довгоочікуваній «Зошити слів»!
У кожного поета є особиста потаємна «зошит», в яку він записує діалог своєї душі і навколишнього світу. Ця «Зошит слів», можливо, говорить набагато більше, ніж багатогодинні промови політиків, томи філософів і кілометри рукописів письменників, адже в ній відображені короткі, але дуже яскраві думки про найважливіші на світі явищах - любов і дружбу, життя і смерті, зраду і прощення. Саме таку «Зошит слів» дарує своїм слухачам і читачам Світлана Сурганова, поет, музикант, художник ...

2. Діана Арбеніна - "Дезертир сну"

Діана Арбеніна - музикант, поет, лідер групи "Нічні Снайпери". За її плечима чотирнадцять років "снайперізма" і більше десяти альбомів. У 2004 році Діана стала лауреатом молодіжної премії "Тріумф" за "досягнення в галузі літератури і мистецтва".
У книгу "Дезертир сну" увійшли вірші Арбеніної різних років, більшість з яких публікується вперше, тексти її пісень, а також живописні роботи.

3. Ілля Стогоff - "Сплін. Біографія у стилі бароко"

"На барабанах грає Сергій Наветний. На бас-гітарі - Саша Морозов. На гітарі - людина на прізвище Березовський. На флейті - Яник Ніколенко. Моє прізвище Васильєв". Саме так фронтмен культової петербурзької групи "Сплін" Олександр Васильєв представляє свій колектив під час концертів. Біографія однією з найбільш популярних вітчизняних рок-груп - у новій книзі серії "Все це рок-н-рол".

4. Єгор Лєтов - "Я не вірю в анархію"

«Я не вірю в анархію» - це дайджест, збірник різних газетних публікацій про Лєтова та ГО з 1989 по 1997 рік. Незважаючи на здавалося б специфічний зміст матеріалу, книга повною мірою дає уявлення про історію групи, про явище сибірського панку, про роль особистості Єгора Лєтова у вітчизняній рок-культурі та суспільно-політичної діяльності початку 90-х. Книга містить масу різних статей, інтерв'ю, оповідань, які формують загальну панораму феномена «Цивільної Оборони».
Вже зараз можна сміливо сказати, що дана «книга» стала епохальної - у часи, коли Інтернет був поширений не настільки широко, як зараз, а офіційного сайту у «ГО» не було й близько, дане видання було єдиним осудним джерелом про групу, особливо якщо враховувати той факт, що сам Лєтов не особливо жалував ЗМІ своїм «присутністю».

5. Ділан Трой, Віктор Троегубов, Маргарита Пушкіна - "Арія. Легенда про динозавра"

Ця книга являє собою першу спробу проаналізувати творчий шлях легендарної групи «Арія». Першу - тому дуже багато чого в цій книзі написано неправильно. «Що ж неправильно?» - Захвилюється читач, можливо чимало збентежений таким передмовою. Відповідаю: дуже багато чого. Бо безболісно об'єднати розповіді більше двох десятків людей, що мали відношення до історії групи, практично неможливо. Хоча я і старався з усіх сил бути об'єктивним, не можу не констатувати очевидний факт - гарною книгою про «Арію» буде третя або четверта за рахунком, написана вже не мною.
Ділан Трой.

6. Анастасія Мурзіч - "Знак кровоточити. Олександр Башлачев очима сучасників"

Увазі читача пропонується збірник, присвячений пам'яті поета і музиканта Олександра Башлачева. У книгу включені спогади людей, що знали його, - однокласників, однокурсників, родичів та соратників, серед яких К.Кінчев, Б.Гребенщиков, Д.Ревякін, А.Троіцкій та інші. Крім того, про творчість Башлачова розмірковують ті, для кого воно стало каталізатором власного.
Книга розповідає про поета і людину Олександрі Башлачова, але не тільки про нього - крізь хор голосів сучасників проступає живий образ епохи 1980-х.

7. Олександр Жітінскмй - "Цой forever"

Нова книга відомого письменника і сценариста Олександра Житинского, автора "Подорожі рок-дилетанта" і документальної книги "Віктор Цой. Вірші, документи, спогади", яка серед шанувальників Цоя носить назву "Біблія" кіномана ". Представляючи увазі читача найповніший на сьогоднішній день документальний матеріал, недруковані свідоцтва та унікальні кадри сімейного архіву, автор відтворює картину життя і творчості кумира мільйонів від народження до трагічної смерті.

8. Олександр Кушнір, Леонід Порохня, В.Пініч - "Nautilus Pompilius. Введення в наутілусовведення"

Історія ледь не найпопулярнішою і чи не найзагадковішою рок - групи. Далеко не закінчена ще історія злетів і падінь, набуття та втрат, занурення і спливання. `Наутілус` відомий і невідомий, люди, його створили, і їм створювані, їх життя долі. Ця книга дозволить вам краще зрозуміти життя багатьох нинішніх рок - кумирів - людей, які й самі себе далеко не завжди розуміють. У книзі також опубліковані тексти всіх пісень `Наутілуса` з усіх альбомів групи, включаючи самий останній -` Яблокітай`. Використано роботи багатьох фотографів та фотоматеріали з особистих архівів учасників групи.

9. Юрій Шевчук - "Сольник"

Перша повноцінна книга віршів поета і музиканта Юрія Шевчука.
Альбом ілюстрований рідкісними фотографіями з сімейного архіву Юрія Юліановича.
Юрій Шевчук багато років відмахується: "Та який я поет!" і підписується музикантом. Він не страждає ні манією величі, ні комплексом неповноцінності. Від першої його страхує постійно працююче самосвідомість (якраз відрізняє справжніх поетів), від другого - повні зали на всіх концертах в будь-якому куточку країни (а їздить він постійно). Багато чого з увійшов до альбому віршів, - тексти пісень. Але і на папері, без музики, вони, що чудово, - живуть. Не знижується їх актуальність, пронизливість і глибина, яка не випаровується характерна шевчуковская інтонація, - а це, на жаль, часто трапляється з текстами пісень, відірваними від мелодій.
Але й самим ревним шанувальникам Шевчука відомо по концертах і записам далеко не все, що увійшло в "Сольник". У книзі зібрані також ніде не публікувалися раніше вірші, спочатку не призначені для співу.
"Сольник" - це одночасно ціла філософія, невичерпне образ і "the best" Юрія Шевчука.

10. Едмунд Шклярський - "Звуки і символи"

"Едмунд Шклярський - лідер гурту" Пікнік ", народився 26 вересня 1955 Ленінграді (нині Санкт-Петербурзі). Кожна його картина занурює у світ, де поруч - людина, на дотик пізнає закони світу, навколишнього його. На картинах постає зовсім інше . Як від розташування зірок на небосхилі, так і від предметів, розкиданих в кімнаті, залежить все. У тому числі і доля людини, що мешкає в даному просторі. Часом предмети втрачають свідомість, змінюючи суть і стаючи Істотою, яке болісно шукає своє призначення і, знаходячи його, кам'яніє, стаючи вже іншим предметом. Невідомі істоти правлять світом, в пошуку тієї єдиної нитки, смикаючи за яку, колишеться вісь світобудови.
У цьому і полягає суть кругообігу предметів, коли кожен намагається знайти єдино вірну для нього формулу реінкарнації ... "

Немає коментарів:

Дописати коментар