четвер, 5 травня 2016 р.

Пам’ятаємо минуле заради майбутнього.

       Минають роки… Але не згасає пам'ять про тих, хто приніс на вівтар Перемоги у Другій світовій війні своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших.
       Для збереження пам’яті про події Другої світової війни та подвиги захисників нашої держави, а також з метою формування у підростаючого покоління високої патріотичної свідомості у бібліотеці проведено низку заходів.
   Читачі молодшого шкільного віку завітали на урок мужності “Ціна перемоги, ціна життя” та урок-вшанування “Пам’ятаємо минуле заради майбутнього”. Діти довідалися про жахливі лихоліття війни, дізналися, яких втрат зазнали українці та якою дорогою ціною заплачено за перемогу. Діти війни – голова комісії по роботі з молоддю обласної ради організації ветеранів України Гордова Ада Микитівна та Корнієнко Олександра Андріївна поділилися спогадами про страшні випробування, які випали на їхню долю. Вони закликали юне покоління бути справжніми патріотами, любити Батьківщину, вивчати історію свого народу, з повагою та шаною ставитися до ветеранів Другої світової війни. Читачі розповідали про своїх прадідусів та прабабусь, що були учасниками війни. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про усіх, хто загинув на фронтах Другої світової війни і тих, хто віддав життя на сході нашої України, щоб ми жили мирно та щасливо.
    Незабутньою для старшокласників стала зустріч поколінь “Як ми з дідом воювали”. Діти зустрілися з почесним ветераном України, почесним громадянином міста Хмельницького, єдиним в області кавалером чотирьох медалей “За відвагу” Атаманюком Григорієм Сергійовичем. Розповіді ветерана про битву за Берлін, його напис на стінах Рейхстагу та виконані ним пісні пройняли дітей. Вони висловили йому щиру вдячність за відвагу та мужність.
       Зацікавила відвідувачів бібліотеки виставка творчих робіт дітей – вихованців Хмельницької дитячої школи мистецтв “Перемога в наших серцях”. У дитячих малюнках ожили випускний вечір 1941 року, сивочолі ветерани, молоді солдати, дівчата в очікуванні листів від коханих та інші щемкі події воєнного часу.
     Не залишилися поза увагою читачів книжкова виставка-панорама “Нам 41-й не забути, нам 45-й славити” і виставка-спогад “Мій дідусь Герой”, присвячена герою Радянського Союзу Йосипу Олександровичу Лапушкіну. На виставці представлені сімейні реліквії, документи, листи і фотографії, книги-спогади сім’ї Лапушкіних, з якими ознайомила онука героя – Токарева Наталія Анатоліївна.







Немає коментарів:

Дописати коментар