середу, 24 серпня 2016 р.

З Днем народження, країно!

   День незалежності України – одне з визначних національних свят нашої держави. Безумовно любов до рідної країни живе у серцях кожного українця. Цього року Україна відзначає 25-річчя своєї незалежності. Усі ми щиро віримо у розквіт нашої держави і безмежний дух патріотизму всіх українців. 
       З нагоди Дня незалежності для читачів Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка розгорнута книжкова виставка-інсталяція “З Днем народження, країно!”. Відвідувачі бібліотеки знайомляться із книгами з історії української держави, про визначних діячів, які прославляли Україну. Корифеї українського слова займають почесне місце та зацікавлюють своїми творами вже не одне покоління читачів. З книг, розміщених на виставці, діти знайомляться зі звичаями українців та більш детально дізнаються про національний одяг та його історію. Прикрашає та доповнює виставку народна та державна символіка, колоритні ляльки-мотанки і українські віночки.
       Екскурс в історію “Героїчна Україна від минулого до сьогодення…” здійснили діти молодшого шкільного віку. Малята прослухали легенду про Україну, ознайомилися з державною та народною символікою, а також пригадали визначних українців, які прославили нашу державу. Діти повідали, що означає Україна для кожного з них і дружно заспівали Гімн нашої держави.
      З нагоди свята бібліотека взяла участь в урочистостях на майдані Незалежності. Для жителів міста була представлена виставка-інсталяція “25 кращих книг України для дітей”. Хмельничани ознайомилися з книгами сучасних українських письменників О.Дерманського, І.Андрусяка, Л.Воронини, О.Радушинської та інших. Великий інтерес у дорослих і дітей викликали книги Х.Лукащук “Казка про Майдан”, А.Сокол “Україна”, Р.Романишина та А.Лесіва “Війна, що змінила Рондо” і інші.
       Фестиваль вишиванок “Вишиванки чарівна краса” та street-моб “Жовто-блакитна феєрія” об’єднав читачів у дружню українську родину. Діти разом з дорослими писали побажання для нашої країни та створювали вишиванку із жовто-блакитних сердечок. Юні українці бажали миру, добробуту та щастя Україні, а наймолодші вправно декламували вірші відомих поетів. Свої побажання залишили і керівники області: Корнійчук О.О. – голова Хмельницької ОДА, Загородний М.В. – голова Хмельницької обласної ради, Семенишин М.О. – начальник ГУ Національної поліціїв Хмельницькій області та Пенюшкевич С.А. директор Департаменту фінансів Хмельницької ОДА.
       Діти, які ще не вміють писати, також не нудьгували. Вони розфарбовували шаблони вишиванки улюбленими кольорами. Любов до рідної держави малеча втілювала у малюнках на асфальті “Я славлю свою Україну”.
        Спостерігаючи за юним поколінням українців, можна впевнено стверджувати – наша держава у надійних руках.
         Миру тобі, Україно! Ти в серці кожного з нас!








Немає коментарів:

Дописати коментар