четвер, 27 жовтня 2016 р.

Чарівні пензлі Пікассо.

     
 У мистецькій вітальні бібліотеки відбулася ювілейна імпреза “Чарівні пензлі Пікассо” присвячена 135-річчю від дня народження одного із найвидатніших митців XX століття.
   Гості бібліотеки познайомились із творчою персоною Пікассо, який був лідером світового сюрреалізму, засновником течії кубізму та відомим неокласиком в мистецтві. Старшокласники відгадували сюжети картин-ребусів Пікассо та переглянули відео нарис “Ювіляри 2016 року у мистецтві”, де зібрані найцікавіші факти про художника. 
    Насправді повне ім’я іспанського художника Пабло Пікассо складається з двадцяти трьох слів. Відомий митець займався різними видами мистецтва: створював скульптури з металу, ілюстрував книги, займався станковим та монументальним живописом і навіть писав вірші.
   Експерти називають Пікассо “найдорожчим” художником у світі — у 2010 році картину митця “Оголена на тлі бюста і зеленого листя” було продано на аукціоні Christie's за 106.482 млн. доларів, що стало найдорожчим шедевром мистецтва, будь-коли проданим у світі, проте у 2015 році картина "Алжирські жінки" Пікассо на торгах у Christie's побила попередній рекорд, адже була продана за $179,365 млн. доларів.

Про вишукане та дороге мистецтво дізнавайтесь у бібліотеці.








Немає коментарів:

Дописати коментар