середу, 30 листопада 2016 р.

День бібліотеки в музичній школі № 1 імені М. Мозгового.

    Бібліотека і книга – перші сходинки до знань та вмінь для дітей та дорослих. Дні бібліотеки у школах та дошкільних закладах міста стали доброю традицією для бібліотекарів. Цього разу вони завітали до музичної школи №1 імені М. Мозгового та зустрілись із педагогічним колективом. 
       Важливо, що такі зустрічі корисні та пізнавальні, адже вчителі дізнались багато нового про цінні видання, підручники, довідники, енциклопедії, словники, диски, які є у фонді бібліотеки. Цікавими також виявились для музикознавців послуги відділу мистецтв, бо саме тут юні дарування можуть тренувати свою майстерність у грі на фортепіано, презентувати свої творчі здібності у “Room-концертах”, “Бібліофестах” та інших заходах.




середу, 23 листопада 2016 р.

День музею у бібліотеці.

       В історії бурхливого XX-го століття Голодомор 1932-1933 років в Україні посідає особливе місце. Цьогоріч у бібліотеці вшанування пам’яті жертв голодомору розпочалося із зустрічі з хранителями загальнолюдської культури й національних цінностей, провідним науковим співробітником Державного історико-культурного заповідника “Межибіж” Веронікою Візнюк та заступником директора Ігорем Западенком. Відвідувачі бібліотеки дізналися про Музей жертв Голодомору, створений Народним художником України Миколою Мазуром. Даний музей діє на території заповідника.
      Протягом дня гості познайомили понад 200 дітей та дорослих із віртуальною експозицією Музею жертв Голодомору, літературою та діяльністю заповідника. 
Діти дізналися, що музейна експозиція поділяється на шість окремих розділів, кожен з яких складається з скульптурної композиції, фотоматеріалів, речових експонатів, копій архівних документів. Гортаючи сторінки книг та альбомів, читачі довідалися, які складні випробування випали на долю українців. Вразило дітей те, що Хмельниччина впродовж 1932-1933 років втратила 34 тисячі 347 осіб.
      Сподіваємось, що побачене та почуте допоможе дітям зберегти пам’ять про жахливі події в історії рідної країни.






понеділок, 21 листопада 2016 р.

З вірою в серці та надією на перемогу.

       21 листопада – День Гідності та Свободи. Особливий день для кожного свідомого українця. Трагічні події Революції Гідності назавжди залишили слід у наших серцях. Адже кожен із нас спостерігав за тим, що відбувалося на Майдані, а дехто і був безпосереднім учасником тих подій. Не вщухає біль і сьогодні – триває війна на сході України, але всі ми щиро віримо в перемогу. Ми – українці – сильний народ та непереможна нація!
        Благодійна патріотична акція “З вірою в серці” об’єднала читачів бібліотеки. Разом з дітьми пригадали бурхливі події на Майдані у Києві та у різних куточках України. Вшанували Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО. До акції доєдналася голова благодійного фонду “Подих надії нації” Тетяна Юзепчук. Тендітна, щира дівчина повідала, як змінилося її життя в зв’язку з подіями Майдану. Тетяна вразила не лише дітей, а й нас, бібліотекарів. Це людина з теплим серцем і глибокою душею, яка займається волонтерською діяльністю, їздить на схід, відвідує у шпиталях наших захисників, а ще допомагає хворим дітям та тим, хто потребує допомоги. Таня запевнила, що Революція Гідності змінила свідомість українців, зробила нас небайдужими один до одного. Дівчина переконана, що Україна має майбутнє, і кожен з нас на своєму місці повинен робити добрі справи в ім’я своєї держави. З вірою в серці учасники акції написали побажання воїнам, що охороняють кордони нашої України. Голуби миру, зігріті теплом дитячих сердець, поїдуть на схід разом із волонтерами.



       Особливих емоцій читачам додав ROOM-концерт “Музика для миру”. Нова українська поезія, кіно, музика пам’яті жертв Майдану, у виконанні Народного артиста України Володимира Смотрителя, Сергія Гуменного, Анастасії Шарамко, доторкнулися до потаємних кутиків дитячих сердець та запевнили кожного – перемога буде за нами! Волонтер Хмельницького благодійного фонду “Центр Добриня” Олександр Баурін розповів про свої буденні та благородні справи. Адже саме, завдячуючи таким людям, наші воїни отримують все необхідне для захисту кордонів держави, а головне – підтримку небайдужих, яка додає сили духу та мужності.






       Цього дня також відбулося відкриття виставки робіт учасників обласного фотопроекту “Повертайся живим”. На 250 фотороботах – військові на блокпостах та у хвилини тиші у зоні бойових дій, дбайливі волонтери, трепетні моменти зустрічі бійців, що повертаються з АТО. Найбільше робіт надіслали юні фотоаматори з Деражнянського, Ізяславського та Кам’янець-Подільського районів області.



       
       Читачам бібліотеки було презентовано бібліографічний літопис “Героїв пам’ятаєм імена”. Перший випуск якого "Подільські небесні ангели"ознайомив дітей з нашими земляками, які поповнили ряди Небесної Сотні.

неділю, 20 листопада 2016 р.

“Портрет чи карикатура. Правила поведінки на аркуші” від художника Тараса Андрійчука.

       В рамках роботи мистецького проекту “Хмельницький художній” у бібліотеці відбувся справжній майстер-клас із написання портрету з натури, на який завітали студенти факультету мистецтв гуманітарно-педагогічної академії та усі бажаючі. Як не зіпсувати зображення та не перетворити портрет на карикатуру розповідав та показував відомий художник, Член Національної спілки художників України – Тарас Андрійчук. Від митця присутні дізнались про роботи відомих портретистів та познайомились із досвідом роботи у цьому жанрі самого Тараса Михайловича. У дружній творчій атмосфері студенти мали можливість намалювати один одного, відобразити не лише зовнішність, а й внутрішній стан, індивідуальність людини.
    Бібліотека висловлює щиру вдячність за співпрацю художнику Тарасу Андрійчуку. Важливо, що завдяки небайдужим митцям та завзятим учням бібліотека для громади – це платформа для навчання, творчості і нових знайомств.










вівторок, 15 листопада 2016 р.

На гостини до телерадіокомпанії “Поділля-центр”

       Із ранніх років у багатьох дітей виникає запитання: “Як люди потрапляють у телевізор?”. Звичайно, батьки намагаються доступно пояснити дитині телевізійні загадки, проте, краще один раз побачити, ніж багато разів почути. Отож, по той бік екрану разом із читачами бібліотекарі побували в обласній телерадіокомпанії “Поділля-центр” напередодні професійного свята фахівців телебачення та радіомовлення.  Багато цікавого діти дізналися про роботу ведучих від господарів студії “Ранок на Поділлі” Євгена Кухаря та Андрія Люховця. Особливості прямого ефіру, розповіді про непередбачувані та кумедні ситуації, понад 30 освітлювальних пристроїв, робота великої кількості людей, які залишаються за кадром, здивували нашу екскурсійну групу. Тим, хто мріє стати ведучими, хлопці рекомендували гарно навчатись і багато читати, адже ця професія вимагає обізнаності та інтелектуальності. Протягом подорожі діти поринули у світ телепередач, інформації, декорацій і навіть спробували себе у ролі телеведучих та радіодіджеїв.
       Ми щиро вдячні заступнику генерального директора “Поділля-центр”, ведучому Андрію Васильовичу Мацейку за цікаву та змістовну екскурсію.
    Колектив бібліотеки вітає працівників телерадіокомпанії із професійним святом.









четвер, 10 листопада 2016 р.

З любов'ю до учасників АТО.

       Сімдесят пар яскравих листівок-долоньок, створених з любов’ю школярами колегіуму імені В.Козубняка та НВО № 5 імені С.Єфремова, згодом поїдуть на схід до своїх адресатів. Адже яскраві долоньки, теплі побажання і дитяча щирість – це краплина любові із заходу для наших хлопців у АТО. “Повертайтеся живими”, “Ми вас любимо”, “Ви найкращі козаки і захисники” – це ті написи, які замайоріли на листівках чудними дитячими буквами і, ми впевнені, ці слова підніматимуть настрій і бойовий дух людям, які захищають нашу країну.






четвер, 3 листопада 2016 р.

Маленькі артисти вражають талантами.

     Ні для кого не секрет, що у нашому місті є надзвичайно багато талантів. Особливо приємно, коли свої творчі здібності демонструють зовсім юні зірочки. До нашої бібліотеки завітали вихованці дитячої телевізійної агенції, учасники вокальної шоу-групи “Веселий настрій” разом зі своїм керівником – Світланою Собко на room-концерт “Я маленький артист”.
  Єва Гарматюк, Настя Кравчук, Софія Дзвоник, Настя Шарамко, Діана Гнапінська, Соня Андрєєва та Катя Бдзот подарували гарний настрій читачам бібліотеки. Вони зачарували майстерним виконанням пісень про Україну, рідний край та запальними танцями. У відповідь на гарні виступи глядачі –учні ліцею №17 теж заспівали колективну жартівливу пісню “Джури”. Діти охоче спілкувалися зі своїми ровесниками, розповідали про свої захоплення, творчі досягнення та мрії. Вдячні глядачі не жалкували щирих посмішок та оплесків для юних артисток.
   Всі учасники концерту отримали солодкі подарунки!









вівторок, 1 листопада 2016 р.

Бібліотека в тренді.

              

Дива в кімнатті казок.