четвер, 2 листопада 2017 р.


       Осінь вже остаточно прийшла до наших міст, на наші вулиці, у наші домівки. Ми тепло вдягаємося, беремо з собою парасольки, ми менше буваємо на вулиці, все більше біжимо і летимо з пункту А до пункту Б, щоб вирішити свої справи і, звісно, зігрітися. У час осінньої депресії чи апогею спокою та усамітнення (у кого – як) ідеальним другом та співбесідником була, є і лишається книга. З книжкою восени не лише цікаво та не сумно, а й тепло. Обираючи книгу для читання, ми обираємо підходящі для себе пору року, погоду, країну, місто і настрій. У книжці ми всесильні і не залежимо від усіляких обставин. Тому якщо ви змерзли, не переймайтесь, осінь має багато своїх переваг ;) Це період затишку та спокою, коли хочеться загорнутися у теплий плед і смакувати гаряче какао, чай або каву. Осінь гарна пора для читання гарних книг! У нашому відділі з'явилися новенькі книжечки, тому поспішайте до нас і насолодіться новими життєвими історіями!!!
             
Гаруф Кент,  Наші душі вночі 

       Одного дня Едді Мур заходить у гості до сусіда - Луї Вотерса - і робить йому несподівану пропозицію. Чоловік Едді помер багато років тому, як і дружина Луї. Містечко Голт, у якому живуть герої, невелике, тож вони, звісно, знають одне одного вже не перший десяток років. Тепер його дочка живе далеко, її син ще далі, а Едді й Луї вже так давно мешкають самотою в спорожнілих будинках, їм так тоскно ночами й нема до кого заговорити. Та що, коли це може змінитися?
       У міру того, як Едді й Луї пізнають одне одного краще - і в радості, і в біді, - перед нами розгортається красива історія про другий шанс, яка робить останній твір письменника неперевершеним внеском у світову літературу.


Рут Веа, У лісі-лісі темному

       Коли старанно приховані і запорошені скелети таки вибираються зі старих шаф на світ божий, — чекай біди. Головна героїня, письменниця, несподівано отримує запрошення на дівич-вечірку шкільної подруги, з якою не спілкувалася років десять. Вихідні мають промайнути весело — скляний будинок у густих англійських лісах, весела компанія, гучні посиденьки. Та щось пішло не так... За дві доби вона, зранена та скалічена, приходить до тями в лікарняній палаті і з жахом усвідомлює, що нічогісінько не пам’ятає... Хоча й відчуває:трапилося щось жахливе!             
                                   Енн Тайлер,
                                   Блакитне мереживо долі


      Ця книжка — історія трьох поколінь сім’ї Вітшенків, розповідь про кумедні моменти, зворушливі сімейні традиції і кохання на все життя. Водночас вона про самотність, швидкоплинність, непорозуміння між близькими, про те, що у будь-якої монети — і справжньої, і фальшивої — є зворотний бік.
      "Блакитне мереживо дол" — двадцятий роман Енн Тайлер. Тож з перших сторінок книги видно талант авторки і майстерність, відшліфовану роками. Цією книгою авторка вкотре підтверджує, що Пулітцерівську премію вона отримала не дарма.
     Ця книжка ніби восьме диво світу. Ніжна, зворушлива і смішна історія. Недооцінений шедевр.

Немає коментарів:

Дописати коментар