пʼятницю, 24 листопада 2017 р.

Чорне крило Голодомору...

        Вже традиційно вшанування пам’яті жертв голодомору у бібліотеці розпочалося із зустрічі з хранителями загальнолюдської культури й національних цінностей, директором Державного історико-культурного заповідника “Межибіж” Олегом Погорільцем, провідним науковим співробітником Веронікою Візнюк та старшим науковим співробітником, професійним археологом Віктором Вєтровим. Відвідувачі бібліотеки дізналися про Музей пам’яті жертв Голодомору, створений Народним художником України Миколою Мазуром. Даний музей діє на території заповідника.

     Протягом дня гості познайомили дітей та дорослих із віртуальною експозицією Музею пам’яті жертв Голодомору, літературою та діяльністю заповідника. 

Діти дізналися, що музейна експозиція поділяється на шість окремих розділів, кожен з яких складається з скульптурної композиції, фотоматеріалів, речових експонатів, копій архівних документів. Гортаючи сторінки книг та альбомів, читачі довідалися, які складні випробування випали на долю українців. Вразило дітей те, що Хмельниччина впродовж 1932-1933 років втратила 34 тисячі 347 осіб. 
      Сподіваємось, що побачене та почуте допоможе дітям зберегти пам’ять про жахливі події в історії рідної країни.








Немає коментарів:

Дописати коментар