понеділок, 30 січня 2017 р.

Дорогі друзі! 
Щиро запрошуємо вас на відкриття унікальної виставки мікромініатюр відомого майстра Володимира Казаряна "Восьме чудо світу", що відбудеться              1 лютого о 16.00 у Хмельницькому обласному художньому музеї. 
На виставці будуть представлені шедеври мікромініатюрного мистецтва, що вважаються неперевершеними творіннями рук людських! Ви побачите філігранні мікроскульптури, розміщені на макових зернах, чарівні квіти, встановлені на людському волосі, портрети і шаржі знаменитостей зображені на рисових зернах, приголомшливі своєю витонченістю мережива з 1/100 людської волосини, караван верблюдів у вушку голки, підковану блоху, яка закріплена на кінчику волосини і багато інших мікромініатюрних творінь, які не мають аналогів у світі!



четвер, 26 січня 2017 р.

З нами зростають художники.

     У талановитих вчителів талановиті діти, в цьому вкотре переконалися усі присутні на відкритті виставки малюнків Чуняк Катерини та Бабій Вероніки – учениць 3-А класу ліцею №17. Ініціатором виставки стала класний керівник Грицина Тетяна Вікторівна, яка є натхненним, творчим, енергійним організатором для дітей та батьків. Поряд із харизматичним вчителем зростають та проявляють свої здібності і талановиті діти. 
    Виставка малюнків об’єднала понад 30 яскравих, щирих робіт Каті та Вероніки. Привітати із відкриттям першої персональної виставки завітали завуч школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Барабаш Марія Владиславівна та вчитель Драгун Олена Петрівна, які нагородили дівчат дипломами. Не приховували радості та задоволення і присутні батьки, бабусі та дідусі багатьох однокласників. 
      Переглянути виставку запрошуємо усіх бажаючих до 7 лютого 2017 року.










середу, 25 січня 2017 р.

Дерево життя Олександра Гуменчука.

     Мистецтво надихає і згуртовує! Саме тому бібліотека та обласний художній музей сучасного мистецтва тепер не лише географічні сусіди, а й творчі однодумці. Бібліотекарі ініціювали проект мистецького сусідства “Музей-бібліотека”. Перший спільний крок – ювілейна зустріч, присвячена 65-річчю Заслуженого художника України О.Гуменчука. Знаний художник, дизайнер, який не втрачає людської доброти, простоти, порядності, легкості, запалює усіх навколо життєдайною енергією.
   Насолодитися творчістю та мистецтвом, отримати фахові поради завітали студенти – майбутні оформлювачі інтер’єрів, вітрин та живопису. Вони зацікавлено спілкувалися із художником, обговорювали його роботи, розгадували зашифрований зміст художніх образів. Олександр Іванович повідав про важливі аспекти у створенні власних робіт, детальніше зупинився на композиції, кольорах та формах. Виставка художника “Дерево життя” наповнила зустріч яскравими, густими фарбами емоцій, форм та фактур.












пʼятницю, 20 січня 2017 р.


Зимові фантазії.

       В рамках роботи еко-майстерні з апсайклінгу “Веселі ідеї” у бібліотеці відбувся майстер-клас із виготовлення пано “Зимові фантазії”. Цього разу творчість доторкнулась і до вінілових платівок. Разом із бібліотечними мисткинями діти із СЗОШ№24 займалися декупажем платівок, оздоблювали їх стрічками та фарбами. Творчий час пройшов у теплій та дружній атмосфері, робота принесла задоволення і дітлахам і бібліотекарям. У результаті дитячої творчості вінілові платівки зазвучали чудовим зовнішнім виглядом за мотивами художниці Євгенії Гапчинської. 










Текстильні чудеса.

   Майстер-клас у бібіліотеці це процес творчості, спілкування та гарного настрою! Цього разу текстильні чудеса, творчість та рукоділля зібрали маленьких шанувальників із СЗОШ №24.
      Ніхто б не думав, що зав’язати вузлик на нитці, або зшити дві тканини разом – велике вміння, але, як виявилось, для дитини – справжнє випробування. Разом із бібліотекарями та вчителем школярі навчалися “науці голки та нитки” від найпростіших процесів до виготовлення чепурних півнів із тканини. Результати кропіткої праці порадували – півники вдалися!





четвер, 12 січня 2017 р.




Традиційні смаколики у бібліотеці!

    Різдвяні свята – це радість, сімейний затишок та, безумовно, традиції. Традицією у бібліотеці вже стали майстер-класи із випікання печива. Цього разу Різдвяні імбирні смаколики готували, випікали та прикрашали власноруч першокласники. Дружня атмосфера наповнилася ароматами імбиру, гвоздики, кориці та кардамону. Діти із задоволенням пізнали таємницю приготування пряників та з особливою насолодою ласували солодощами.
     “Це найсмачніше печиво, яке я їла у житті!” – вигукнула дівчинка, – “Це смачніше ніж тістечка у магазинах!” – вигукнув у відповідь хлопчик. А інших слів і не потрібно…Різдво триває!












вівторок, 10 січня 2017 р.

"Щедрик 100 challenge" у Хмельницькому

       Відома українська пісня "Щедрик" стала частиною світової культури. З нагоди ювілейної річниці виконання різдвяної пісні, стартував флешмоб "Щедрик 100 challenge". До нього можуть долучатись як українці, так і іноземці, створюючи в Інтернеті галерею виконання "Щедрика", яку вони розмістять із хештегом #Щедрик100challenge у соціальних мережах, кинувши виклик мінімум трьом друзям.
      В ТРЦ “Оазис” пролунала українська щедрівка, відома на весь світ. Співочий флешмоб був організований товариством "Збереження історії України (Січ)" за сприяння Хмельницького муніципального камерного хору. Активісти нашого міста також вирішили долучитись до різдвяної акції.

              

   Український композитор Микола Леонтович, знайшовши текст народної щедрівки, яка була створена ще в період язичництва, написав музику до фольклорного доробку. Вперше щедрівку виконав хор Київського університету в 1916 році. Напевно, мало хто в світі знає, що ця пісня є щедрівкою, а не колядкою. І її виконували саме тоді, коли ластівки та щедрики прилітали з вирію – на весні, тобто на язичницький Новий рік (весняне рівнодення). Взагалі такий різновид народної творчості, як щедрівка, притаманний тільки українській культурі. Сьогодні «Щедрик» входить в ряд найпопулярніших різдвяних пісень у світі.

Друзі!
       Наші книжкові полиці, поповнилися новенькими книжками! Тому не гайте часу, та завітайте до відділу мистецтв, адже на Вас чекає багато цікавого на сторінках наших новинок=)