пʼятницю, 13 квітня 2018 р.

Мистецький діалог “Рафаель – майстер гармонії”


       Його називали божественним, хвалили й шанували, до його думки прислухався Папа Римський. А він, скромний художник Рафаель Санті, своїм пензлем і доброю душею хотів лише вірно служити Прекрасному, Живопису і Богу.
       До 535-річчя від дня народження Рафаеля Санті  відбувся мистецький діалог “Рафаель – майстер гармонії”. Вихованці дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва дізналися, що митець був надзвичайно динамічною і діяльною людиною, тому, незважаючи на коротке життя, художник залишив після себе багату спадщину, що складається з творів монументального і станкового живопису, графічних робіт та архітектурних досягнень.
       Цікаві факти з життя Рафаеля, перегляд репродукцій картин художника, які прославляють митця не одне століття і житимуть у віках, допомогли читачам збагнути, чому він і досі залишається одним з найвпливовіших художників в історії світового мистецтва. Діти задавали запитання, чому саме біблійна тематика використовувалась художником, в яких музеях зберігаються його картини тощо.




Немає коментарів:

Дописати коментар