середу, 25 листопада 2015 р.

День музею в бібліотеці!

     Голодомор 1932-1933 років – наймасштабніша трагедія українського народу. Цьогоріч у бібліотеці вшанування пам’яті жертв голодомору розпочалося із зустрічі з хранителями загальнолюдської культури й національних цінностей, старшим співробітником Державного історико-культурного заповідника “Межибіж” Веронікою Візнюк та науковим співробітником Ігорем Западенком. Відвідувачі бібліотеки дізналися про Музей жертв Голодомору, який діє на території заповідника.
Цікавим для читачів став той факт, що створив цей музей Народний художник України, відомий художник Хмельниччини Микола Мазур. Протягом дня гості знайомили дітей та дорослих із віртуальною експозицією Музею жертв Голодомору, літературою та діяльністю заповідника. 
       Діти дізналися, що музейна експозиція поділяється на шість окремих розділів, кожен з яких складається з скульптурної композиції, речових експонатів, копій архівних документів, фотоматеріалів. Читачі, гортаючи сторінки книг та альбомів, довідалися, які складні випробування випали на долю українців. Вразило дітей те, що Хмельниччина впродовж 1932-1933 років втратила 34 тисячі 347 осіб. Скульптурна композиція “чорна дошка” образно передала трагічні події того часу.
       Пам’ять про трагедію підкреслила також експозиція, яка носить символічну назву “Молитва за Україну”. Цей експозиційний комплекс поєднує минулу трагедію Голодомору із сьогоденням. Побачене та почуте допоможе дітям зберегти пам’ять про жахливі події в історії рідної країни.








Немає коментарів:

Дописати коментар