пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

Обрії мистецького життя Якова Павловича

       З нагоди святкування 75-річчя від дня народження нашого подільського художника, члена Національної спілки художників України Якова Павловича, у нашій бібліотеці відбулася ювілейна імпреза “Обрії мистецького життя”. Яків Мар'янович учасник багатьох міжнародних і вітчизняних виставок, щирий пропагандист високого і прекрасного. Його перу належать десятки статей про митців Хмельниччини, адже він член не лише Національної Спілки художників, а й Спілки журналістів України. Загалом ним оформлено біля 30 музеїв, розроблено понад 300 фірмових знаків, логотипів, піктограм, десятки буклетів, плакатів, каталогів. 

   Студенти ВПУ № 25 відділення “Живопис. Оформлення, дизайн вітрин, приміщень та будівель” познайомилися з відомим художником і його творчістю. Павлович, провівши екскурсію бібліотекою, представив персональні проекти для оформлення простору. Зацікавив студентів майстер-клас від митця “Виготовлення замосток для подачі архітектурного проекту”. Майбутні дизайнери переглянули інтерактивний ресурс “Мистецька палітра художника”, який підготовлено бібліотекою та виставлено на сайті.
       “Кожна виставка Якова Мар’яновича – це театр книги. Він розуміє дитячу психологію, розуміє задуми та ідеї бібліотекарів і втілює їх у своїх сюжетах до книжкових виставок. За роки роботи у бібліотеці створено десятки експозицій, плакатів, виставок-панорам, а також розроблено фірмовий стиль бібліотеки, яким захоплюються відвідувачі” – говорить директор Валентина Черноус.










Немає коментарів:

Дописати коментар