неділю, 17 січня 2016 р.

Палітра творчості В. Касіяна

       З нагоди відзначення 120-ти річчя від дня народження українського знаного художника, професора Київського художнього інституту, мистецтвознавця, першого серед художників лауреата Національної премії імені Т.Г.Шевченка у відділі мистецтв бібліотеки відбулася презентація відео “Палітра творчості”.
       Діти дізналися про життєві сторінки митця, його педагогічну діяльність. Цікавим для читачів стало те, що художник створив близько 10 тисяч робіт: гравюр, офортів, ілюстрацій до творів класиків літератури.Творчість його нерозривно пов’язана з іменем Тараса Шевченка, оскільки ілюстрації до Шевченкових творів є головними роботами цього визначного майстра. Шевченкіана стала основною працею життя Василя Касіяна. Гравюри “Тарас Шевченко”, “Гайдамаки”, “Шевченко серед селян” та інші ілюстрації до “Кобзаря” збагатили українське і світове мистецтво. Ілюстрував художник і твори Івана Франка, Михайла Коцюбинського, Лесі Українки.
       На завершення зустрічі, учні мали змогу переглянути репродукції найвідоміших робіт майстра та познайомитись із книгами про Василя Касіяна.



Немає коментарів:

Дописати коментар