середу, 5 серпня 2015 р.

Листівки своїми руками з частинкою уваги та душі!


Що б подарувати? Така думка неодноразово відвідує нас перед святами. І Ви щоразу ретельно підбираєте подарунки близьким. А що ж робити, коли у людини, здавалось би, є усе, або ще краще - вона просить подарувати їй гроші. Здавалось, нічого такого, береш та й даруєш гроші. Але якщо це дорога людина, то хочеться зробити  подарунок більш персональним, вкласти у нього частинку уваги та душі. Тоді однозначно слід створити щось своїми руками. Проте не варто думати, що у Вас нічого не вийде. Зовсім не обов’язково бути майстром на всі руки, щоб, наприклад, зробити листівку мамі, батькові, бабусі чи подрузі.
В мережі Інтернет ми можемо знайти  сотні тисяч ідей, як зробити листівки чи подарунки. Ось найцікавіші.
1) Техніка квілінгу
Інструменти для квілінгу бувають різні. Проте для виконання робіт у техніці паперокручення спеціальні інструменти мати не обов`язково.У Європі для скручування смужок паперу використовують пластмасову чи металеву паличку з розщепленим кінцем. Проте можна використовувати і звичайне шило з діаметром приблизно один міліметр. Воно використовується для намотування смужки паперу у спіраль.Щодо самої техніки, то смужка паперу звивається у щільну спіраль. Починати потрібно з краю смужки, який накручується на кінчик гострого шила. Після декількох щільно накручених витків валик можна зняти з шила та крутити вручну. Скручувати рулон потрібно двома руками, аби він не розпустився раніше, ніж потрібно. Тепер, коли уся стрічка згорнута послабте пальці і дайте їй трохи розпуститися. Кінчик паперу змащується клеєм та закріплюється. Тепер заготівлі можна надати бажаної форми, в залежності від того де і як її стиснути. Результат залежить лише від вашої фантазії.
Деякі поради щодо квілінгу та поступову інструкцію із картинками можна подивитись тут




2) Це техніка різьблення по папері

Ці красиво надані паперу вирізи вимагають тільки терпіння, концентрації та дбайливої руки. Матеріали, необхідні для навіть найскладніших вирізів прості і недорогі - папір та олівець, ножиці й ніж.
3) Використання смужок
Це можуть бути різної ширини, довжини та кольору смужки, адже головне щоб сподобалось)
Різні ідеї відкриток із смужками можна глянути тут:





Спробуйте та намагайтесь вкласти якомога більше зусиль, щоб порадувати близьких, адже вони на це заслуговують!                                                                            Адже так приємно бачити їхні радісні обличчя в момент вручення дарунку, чи не так?)

Немає коментарів:

Дописати коментар