понеділок, 4 квітня 2016 р.

1 квітня - день сміху!

Сміх продовжує життя! Останні дослідження вчених показують, що сміх різко активізує мозкову діяльність і служить надійним знеболюючим засобом. Коли людина сміється, працюють приблизно 80 м’язів тіла. Рухаються плечі, напружується прес, вібрує діафрагма, отже і поліпшують дихання і серцебиття, підвищується рівень кисню в крові, покращується травлення і підвищується імунітет. Сміх також бореться з поганим настроєм. Під час сміху в організмі людини налагоджується вироботка антистресових гармонів і ендорфіна - гормона щастя та радості.
Дуже цікаво знати такі факти:

· Немовля починає сміятися вже з 3 місяців. До 6 років дитина сміється 300 разів в день. Дорослі люди зазвичай сміються приблизно 50 разів в день, при чому найвеселіші – до 100 разів, а найбільш сумні – не більше 20.

· Засновник сміхотеропії – американський журналіст Норман Казинс. На початку 70-х років провів ризикований експеримент над собою. Впродовж декілька місяців він дивився лише комедії. Містер Казинс стверджує, що в результаті "сеансів сміху” він позбавився від складної хвороби кісток.

· За спостереженням соціологів, сміх усіх народів відрізняється. Німці сміються гучно, без визначних відтінків, англійці холодно, дещо високомірно. Австрійці – легко і витончено, бельгійці – вільно і щиро, а французи – особливо весело.

· Не дарма існують такі професії, як коміки, письменники – сатирики, клоуни. І не просто так: раніше у кожного короля був свій блазень, котрий розряджав майже кожну "нежартівливу” ситуацію порцією гумору. Кажуть: "В кожному жарті існує доля правди ". Саме блазень найчастіше давав правителю пораду.

· Ще один дуже цікавий історичний факт: У 1903 році в Мілані відкрита школа сміху. Її засновник - відомий італійський тенор Фламінго, вчив сміятися людей, котрі загубили цю здатність.

· Виявляється, для поліпшення настрою достатньо всього 5-10 хвилин посидіти з "штучною", вимушеною усмішкою на обличчі. Навіть якщо посміхатися зовсім не хочеться і настрій гірше нікуди. При цьому бажано, щоб хоча б спочатку виконання вправи вас ніхто не бачив. М'язи особи нервовими волокнами пов'язані з мозком і через мозок впливають на настрій. Через кілька хвилин посмішка стає природною і ви усвідомлюєте, що посміхаєтеся цілком щиро. І о, диво! Настрій покращується!


Немає коментарів:

Дописати коментар