пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

Кава відноситься до тих напоїв, які люблять і п’ють майже всі. Більшість людей починають свій день з чашечки кави, а деякі п’ють її впродовж всього дня. Чи небезпечно це? І, взагалі, чи настільки шкідлива кава, як багато хто вважає? А може від кави більше користі, ніж шкоди?
Важко визначити, де вперше з’явився цей напій, але існує думка, що його почали пити в провінції Ефіопії Кафа – звідси й походить назва.
За свою більш ніж тисячолітню історію кава обійшла всі країни і континенти, побувавши на сніданках як у сильних світу цього, так і простих обивателів. У 1995 році кава стала найпопулярнішим напоєм в світі. Більш ніж 400 мільярдів чашок випивається щорічно. Більш того, це – товар, що стоїть другим у світі після нафти.
Каву на Україні п’ють вже більше трьох століть. Вперше цей напій з’явився в Києві в кінці сімнадцятого століття. Цю традицію в Київ привіз шотландець Патрік Гордон, який деякий час був комендантом Києва.
А ось, декілька вагомих причин пити каву щодня!
☕Кава є основним джерелом антиоксидантів 
Людське тіло поглинає більше антиоксидантів з кави, ніж з овочів і фруктів. 
☕Запах кави має антистресовий ефект 
Корейські дослідники виявили, що аромат кави особливим чином діє на білки, пов'язані з напругою мозку, і допомагає мислити позитивно. 

☕Кава може зменшити симптоми хвороби Паркінсона 
Згідно зі статтею опублікованою в 2012 році в науковому журналі Science Daily, кава допомагає людям, що страждають на хворобу Паркінсона, краще контролювати свої рухи 

☕Це добре для печінки 
Результати дослідження, що проводилося протягом 22 років (в якому взяли участь 125000 чоловік), показали, що у тих, хто випивав хоча б одну чашку кави в день, на 20% знизилася ймовірність розвитку цирозу 

☕Знижує ризик захворіти на рак шкіри 
Кава знижує ризик розвитку раку шкіри у жінок 

☕Покращує спортивні результати 
Кофеїн збільшує кількість жирних кислот в крові, що дозволяє м'язам поглинати і спалювати жир і перетворювати його в енергію. Це зберігає запаси вуглеводів і дозволяє організму використовувати їх пізніше 

☕Зменшує ризик захворювання на цукровий діабет 
Дослідники виявили, що люди, які п'ють щонайменше 4 чашки кави в день, на 50% знижують ризик розвитку діабету 2 типу 

☕Кава дуже хороша для мозку 
Телекомпанія CNN довела, що кава дозволяє мозку людини більш ефективно працювати 

☕Кава може зробити вас щасливішими 
Дослідження, проведене Американським Національним інститутом охорони здоров'я, показало: люди, які п'ють хоча б 4 чашки кави на тиждень, на 10% менше схильні до депресії ніж ті, хто кави взагалі не п'є.
Незнаю як ви, а я цей ароматний напій просто обожнюю=)
Пийте каву та будьте щасливими!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар