неділю, 15 травня 2016 р.

Арт-фест "День музею в бібліотеці".

       Незабаром, а саме 18 травня – Міжнародний день музеїв. Наша бібліотека завжди плідно співпрацює з Державним історико-культурним заповідником “Межибіж”. Спільно з ними і було проведено арт-фестиваль “День музею у бібліотеці”, який проходив два дні і зібрав чимало відвідувачів. Заступник директора музею Ігор Западенко та старший науковий співробітник заповідника Віктор Ветров ознайомили читачів з історичними пам’ятками Меджибожа та представили виставку незвичайних цеглинок. Виставка зацікавила дітей. Адже з цих цеглин і складалася фортеця від XIV до XIX cтоліття. Археологи повідали, як каміння подорожувало від первісних людей до фортець та сучасного житла. Діти були особливо вражені, що все каміння, з якого складається стіна Меджибізької фортеці, важить 19 тисяч 200 тонн.
 Справжня археологія стала доступною навіть першокласникам, якщо про неї гарно розповідати, а ще й до того ж показати наочно, як науковці знаходять в землі залишки минулих тисячоліть. Віктор Ветров проводив майстер-класи з археології, які надзвичайно сподобалися дітям. А особливо цікаво, коли усі археологічні артефакти – справжні! Детальніше про історію створення заповідника читачі могли дізнатися з книг, які запропонували до перегляду працівники музею.
      Бібліотека вдячна директору музею Олегу Погорільцю за подаровані книги, які допоможуть юному поколінню у вивченні історії нашого краю.




Немає коментарів:

Дописати коментар