середу, 29 червня 2016 р.

Її величність - гітара.

Представляємо  вам найбільш цікаві факти про музичний струнний інструмент, який називається гітарою.

1. Гітара — це один з найпопулярніших музичних інструментів і уміннь, грати на якому, можуть похвалитися лише 6,5% населення планети.

2. Аж до XVI століття на цьому інструменті грали за допомогою смичка. Медіатори почали використовувати значно пізніше. Брайан Мей (гітарист групи Queen) замість нього використовував шестипенсову монету, завдяки якій видобував із струн гітари скреготливий звук. Ще в 1971 році карбувати такі монети перестали, але монетний двір Великобританії з нагоди світового турне групи 1993 роки зробив цілу серію цих монет. А Сід Баретт (один з творців групи Pink Floyd) іноді в якості медіатора використовував запальничку Zippo.

3. До трійки найбільш світових брендів гітарних виробників входить Fender, Gibson і Ibanez.

4. Лео Фендер (засновник бренду Fender) був конструктором найпопулярніших і легендарних моделей електрогітар Telecaster і Stratocaster, при цьому сам не вмів ні налаштовувати інстрмент, ні грати на ньому.
5. Найдорожча гітара Fender Stratocaster була продана за $ 2,8 мільйона на благодійному аукціоні. На ній залишили свій автограф 12 світових гітаристів. Fender Midnight Opulence є серійною гітарою, середня вартість якої 90 тисяч доларів.

6. На надгробку найвпливовішого гітариста ХХ століття на думку журналу «Rolling Stone» — Джиммі Хендрікса — зображена саме гітара Fender Stratocaster.

7. Під час запису альбому Oasis «Be Here Now» (1997) на гітарі грав Джонні Депп.

8. Спочатку гітари мали 4 струни, на яких грали черепаховими пластинами. Тепер звичайний інструмент має 6 струн, а медіатори роблять з різних матеріалів, які забезпечують чистоту звуку.

9. Гітара Уоррен — це музичний інструмент, на якому розміщені від 7 до 15 струн.

10. Гітарний звук створюється завдяки коливанню струн і чим коротше струна, тонше і тугіше натягнута — тим вище видається звук. Стандартна гітара охоплює 4 октави. Це явище називається «Законом Мерса» (назване на честь математика, котрий обгрунтовував свою математичну модель в 1626 році).
11. У різні часи струни виготовляли з шовку, кручених кишок тварин, кінського волоса або рослинних волокон (ліан і коріння).

12. Ще один цікавий факт. Улюблену гітару Володимира Висоцького часто називають російською або циганською. У музичних магазинах така семиструнна гітара є досить рідкісним екземпляром.

13. Бачити уві сні себе граючого на гітарі, обіцяє нові знайомства, і навіть можливість зустріти свою другу половинку. Чути в сні звук гітарних струн означає, що в найближчому оточенні може проявити себе лицемірна людина, яка своїми лестощами намагатиметься добитися деякого положення в оточенні.

14. Жінки вважають чоловіків з гітарами більш привабливими, ніж без. До такого висновку дійшли французькі вчені. Дівчатам 18-22 років на вулиці пропонували знайомство хлопці з музичним футляром, спортивною сумкою і з порожніми руками. Значна кількість представників слабкої статі віддали перевагу хлопцю з футляром. Вчені доводять це тим, що ще з давніх часів у жінок залишилася асоціація музики з шлюбними іграми. Крім цього, є припущення того, що наявність музичних здібностей у чоловіка свідчить про високий рівень тестостерону, і, таким чином, про гарний розвиток правої півкулі і високою запліднюючою здатністю чоловіка.

Немає коментарів:

Дописати коментар