середу, 29 червня 2016 р.

Мистецтво стріт-арту.

Стріт-арт став одним з найвідоміших напрямків у сучасному мистецтві. Багато в чому він схожий на графіті, проте не обмежується ним. Сьогодні художники використовують стіни і інші поверхні на вулицях, щоб заявити про себе і показати свої творіння. Цікаві факти про стріт-арт розкажуть про цей вид самовираження і унікальних роботах наших сучасників.
Найбільший стріт-арт в світі створили французькі художники Елла і Пітр. Вони намалювали сплячу жінку на дахах будівель в містечку Клеппе. Площа малюнка склала 21 тис. кв. м. Зображення можна побачити тільки з висоти, наприклад, пролітаючи над ним на літаку. Цей шедевр був створений за 4 дня за допомогою багатьох добровольців.
Оскільки популярність стріт-арту зростає з кожним роком, його любителі проводять тематичні заходи. Так, в 2015 році в Україні — також проходять подібні заходи. Odessa Street Art Festival зібрав кращих художників, які розфарбували огорожу пляжу протяжністю в кілька сотень метрів і заввишки більше двох метрів.

Одна з особливостей стріт-арту — спроба охопити якомога більшу аудиторію. Так, деякі художники стали мандрівниками, щоб залишити своє ім’я в різних країнах. Відомий стріт-артист Above за кілька років встиг побувати в Берліні, Парижі, Сіетлі, Парижі, на Кубі і т. д.
Тривимірний стріт-арт (або 3D стріт-арт) виник зовсім недавно. Його засновником вважають американського художника Курта Веннера, який перетворив вуличний живопис, вивчивши прийоми відомих майстрів з розпису стель церков.

Немає коментарів:

Дописати коментар