четвер, 13 січня 2022 р.

Мистецька палітра "Мій неповторний світ" (до 70-річчя від Дня народження Неллі Павлової)

 

Мистецьке сусідство продовжує цикл творчих зустрічей читачів бібліотеки з талановитими та знаними митцями нашого краю. 



Цього разу учні СЗОШ № 27 імені Дмитра Іваха пізнавали неповторний світ відомої художниці Неллі Павлової. Творча зустріч відбулася в обласному художньому музеї (Хмельницький Обласний Художній Музей), де було презентовано виставку робіт мисткині.



 “Примарне місто зимових снів” немов зачаровувало поціновувачів художнього мистецтва, вабило своїм розмаїттям та вигравало сюжетами. Школярі здійснили мандрівку містами України, Європи та безпосередньо Хмельниччини, занурившись в таємничість та розмаїття архітектурних шедеврів. Ужгород, Чернівці, Львів, Київ і навіть, Венеція – оживали на полотнах мисткині.



На виставці “Примарне місто зимових снів” представлено вісім живописних робіт, які  присвячено темі Венеції, унікальному історичному місту, місту музею, з численними пам’ятками архітектури і мистецтва, у якому переплітаються візантійські, арабські та готичні традиції.



Графічна ж серія “Історія в камені”, розпочата ще у 2000 році, налічує вже більше сотні робіт. В експозиції представлено тринадцять графічних творів. В аркушах, виконаних у авторській техніці ( в арсеналі художниці туш, перо, пензель, акварель, пастель) на зім’ятому папері, стилізованому під фактуру каменю, постають церкви, вілли, музеї.



Неллі Миколаївна створює старовинні об’єкти Хмельниччини переважно в графіці, і вона дає тексти, написані старовинним уставом або в’язю, а на живописних роботах представлені не тільки Хмельниччина, а і інші регіони України. Неллі Павлова ніби зберігає історичну сторінку про наш край, наші міста і будинки. Своїми творами художниця закликає не тільки милуватися шедеврами, але і зберігати архітектурну спадщину.



Між іншим, твори пані Неллі є окрасою музеїв та галерей України, а також зберігаються у приватних колекціях Європи та США.



Музичні твори, у виконанні студентів Хмельницького фахового музичного коледжу імені Владислава Заремби, додали особливої атмосфери заходу.



Щиро вітаємо Неллі Миколаївну Павлову з ювілеєм! 🎊Творчих успіхів та яскравих фарб у житті.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар