четвер, 14 грудня 2017 р.

Година мистецтва “Картини загадки. Мистецтво творити та вміння розгадувати ”.

       Олександр Гуменчук – заслужений художник України, успішний дизайнер, талановитий викладач, доцент кафедри дизайну Хмельницького національного університету та член Національної спілки художників України. 

  У живописі Олександр Іванович вірний власній авторській техніці, яка стала впізнаваною та привабливою не лише для пересічних глядачів, а й для справжніх поціновувачів творчості.
       І саме до майстерні Олександра Івановича Гуменчука на годину мистецтва завітали дев’ятикласники СЗОШ № 27 разом з бібліотекарями. Митець поділився секретами власної техніки об’ємного живопису на прикладі своїх картин, поділився досвідом, розповів цікаві історії із свого життя. Учням було цікаво розгадувати з якого матеріалу створені полотна, адже основою його робіт є старі тканини, переважно одяг рідних, друзів, нитки, тирса, мішковина, шматочки паперу тощо. Особливе місце в творчості майстра займає міфологія, народна українська символіка, орнаменти. Нанесення на полотна блискучих фарб, що після висихання нагадують гончарні поливи, збагачує предметність, надаючи формам нового звучання, а структурі полотна — графічної виразності.
       Кожен із присутніх мав нагоду поринути в атмосферу загадкових символів, кодів, які художник передає через картини.









Немає коментарів:

Дописати коментар